Over de stichting

Laaggeletterdheid aanpakken bij de basis: de kinderen

De Stichting Lezen & Schrijven is in 2017 opgericht op initiatief van de Rotary Club Bonaire. Ons doel is om laaggeletterdheid op Bonaire te verminderen. Als je moeite hebt met lezen en schrijven, heeft dat namelijk grote gevolgen. Je begrijpt informatie niet zo goed en kunt jezelf minder goed redden dan mensen die wel kunnen lezen en schrijven. Ook zijn laaggeletterde mensen vaak sociaal minder actief en minder gezond. Het is voor hen moeilijker om een baan te vinden en om met geld om te gaan.  

Wij geloven dat je laaggeletterdheid bij de basis moet aanpakken: de kinderen.  Het werkt om kinderen spelenderwijs meer in aanraking te laten komen met taal. Wij bieden aanvullende educatie en organiseren initiatieven om het leesplezier en voorleesplezier op het eiland te stimuleren. 

Wij zijn een groot voorstander van samenwerking en zoeken altijd naar verbinding met anderen. Daarom werken we samen met partners in het onderwijs, de kinderopvang, de gezondheidszorg en met overheidsinstellingen. Een structurele aanpak is hierbij cruciaal. 

Bonaire Voorleesdag