Project de Media Bus

bus   bus 2

Het doel is het in eigen beheer nemen van een Mediabus Stichting Lezen & Schrijven (SL&S).

Deze mediabus zal hét promotiemiddel zijn voor onze acties tegen laaggeletterdheid in de toekomst.

Elke middag zal de bus in een andere wijk/bario staan. Op zaterdag en ‘s ochtends kan de bus voor andere activiteiten gebruikt worden.

De bus is gericht op kinderen en de ouders van jonge kinderen. De boekencollectie zal samengesteld worden voor deze doelgroep en zal bestaan uit de nieuwste boeken gericht op het stimuleren van het lezen. Ze zal beheerd/uitgeleend worden door de een coördinator samen met vrijwilligers van S L&S.

De bus heeft internet en computers aan boord waardoor kinderen die kunnen gebruiken voor het raadplegen van de online catalogus, volgen cursussen en het maken van werkstukken. Ook kunnen kinderen in de bario gebruik maken van onze WIFI verbinding.

De bliotheeksoftware zal state of the art zijn waardoor via internet (web en smart phones)  door kinderen te zien is welke boeken er (uitgeleend) zijn. Er zal gecommuniceerd worden met de kinderen en ouders via internet en SMS.

Naast de uitleen van boeken zal de bus multifunctioneel gebruikt worden voor diverse andere activiteiten zoals voorlichtingsacties van S L&S, cursussen Nederlands, bijles Nederlands, voorlees-uurtjes, voorlichting door Fundashon Forma van alfabetiseringscursussen, training woordenschat uitbreiding enzovoort. Er zijn verschillende lokale organisaties die hebben aangegeven van de bus gebruik willen maken.

Door een luifel kunnen er ook buiten activiteiten plaatsvinden, zoals voorlezen, vertoning van (literaire) kinderfilms, computergebruik, een tijdschriftenhoek enzovoort.

Het bezoek door kinderen aan de bus zal gestimuleerd worden door de verschillende andere acties van S L&S zoals de baby boekjes, de schooltijdschriften en uiteraard zal onze WIFI  kinderen trekken met hun smart phones.

Een coördinator en vrijwilligers (Rotary) zorgen voor onderhoud en exploitatie van de bus.

Kortom, deze mediabus zal een belangrijk wapen zijn in de strijd tegen laaggeletterdheid.

Om deze bus te vullen met boeken is de actie Adopteer een boek begonnen.

Schermafbeelding 2015-05-24 om 09.07.41Download hier folder v3 de folder.

Download hier het  Adopteer een boek het deelnameformulier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *